Sitruunaruoho-vadelmasorbetti

Maustekasvi sitruunaruoho antaa pirteää makua pakastevadelmasorbettiin.

12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g pakastevadelmia
1 rkl vettä
yhden sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Tomusokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Laita vadelmat, vesi, hienonnettu sitruunaruohon tyviosa sekä glukoosisiirappi kasariin ja kuumenna. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Jäähdytä.

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon jäähtynyt vadelmasose. Pane seos jäätelökoneeseen tai pakasta suojattuna mielellään yön yli. Vatkaa mahdollisuuksien mukaan muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.