Ainekset
225 g voita
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
3 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Vadelmavaahto
200 g vadelmia
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 dl vispikermaa
Koristeluun
tuoreita vadelmia
Ohjeet
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää myös loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa noin 2 tuntia.
3. Valmista vadelmavaahto. Kuumenna vadelmat kattilassa ja siivilöi siemenet pois. Laita vadelmasose takaisin kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon vadelmaseos vähän kerrallaan. Anna vadelmavaahdon tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pursota vaahto kauniisti jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.