Ainekset
225 g voita
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
3 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Vadelmavaahto
200 g vadelmia
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 dl vispikermaa
Koristeluun
tuoreita vadelmia
Ohjeet
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää myös loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa noin 2 tuntia.
3. Valmista vadelmavaahto. Kuumenna vadelmat kattilassa ja siivilöi siemenet pois. Laita vadelmasose takaisin kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon vadelmaseos vähän kerrallaan. Anna vadelmavaahdon tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pursota vaahto kauniisti jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.