Ainekset
225 g voita
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
3 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Vadelmavaahto
200 g vadelmia
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 dl vispikermaa
Koristeluun
tuoreita vadelmia
Ohjeet
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää myös loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa noin 2 tuntia.
3. Valmista vadelmavaahto. Kuumenna vadelmat kattilassa ja siivilöi siemenet pois. Laita vadelmasose takaisin kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon vadelmaseos vähän kerrallaan. Anna vadelmavaahdon tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pursota vaahto kauniisti jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!