Sitruunamaddet

Madeleinet ovat ranskalaisia, simpukanmuotoisia leivoksia, jotka paistetaan erityisessä vuoassa.

12 kpl

PT25M

25 minuuttia

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kananmunaa
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna
1 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl sitruunasta puristettua mehua

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Tarjoiluun
hilloa 

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää puolet seoksesta munavaahtoon. Lisää rasva, sitruunan kuoriraaste ja -mehu ja loput jauhot.

Annostele taikina voideltuun madeleine-vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota vähän jäähtyneet leivokset vuoasta, nauti tuoreina ja tomusokeri-ripoteltuina hillon kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?