Sitruunamaddet

12 kpl 25 minuuttia
Madeleinet ovat ranskalaisia, simpukanmuotoisia leivoksia, jotka paistetaan erityisessä vuoassa.
Sitruunamaddet
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 1 luomusitruunan kuoriraaste
  • 1 rkl sitruunasta puristettua mehua

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Tarjoiluun

  • hilloa

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää puolet seoksesta munavaahtoon. Lisää rasva, sitruunan kuoriraaste ja -mehu ja loput jauhot.

Annostele taikina voideltuun madeleine-vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota vähän jäähtyneet leivokset vuoasta, nauti tuoreina ja tomusokeri-ripoteltuina hillon kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker