Sitruunakakku valkosuklaakuorrutuksella

Raikas sitruuna maistuu sekä kakussa että herkullisessa valkosuklaakuorrutuksessa.

noin 35 palaa

PT1H

1 ½ tuntia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

240 g huoneenlämpöistä voita
3 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
4 kananmunaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
3/4 dl kermaa
3 rkl unikonsiemeniä

Valkosuklaakuorrutus
240 g valkosuklaata
1 dl kermaa
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Koristeluun
pistaasipähkinöitä

Ohjeet

Vaahdota voi ja siirappi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Kääntele seos taikinaan. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, kerma ja unikonsiemenet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (koko 23x30 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Rouhi valkosuklaa. Kuumenna kattilassa kerma, sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää valkosuklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ennen kuin siirrät sen jääkaappiin 20 minuutiksi.

Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele pistaasipähkinärouheella. Leikkaa paloiksi (4x4 cm).

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?