Sitruunakakku valkosuklaakuorrutuksella - Dansukker

Sitruunakakku valkosuklaakuorrutuksella

noin 35 palaa 1 ½ tuntia
Raikas sitruuna maistuu sekä kakussa että herkullisessa valkosuklaakuorrutuksessa.
Sitruunakakku valkosuklaakuorrutuksella
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 240 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
  • 4 kananmunaa
  • 4 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3/4 dl kermaa
  • 3 rkl unikonsiemeniä

Valkosuklaakuorrutus

  • 240 g valkosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Koristeluun

  • pistaasipähkinöitä

Vaahdota voi ja siirappi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Kääntele seos taikinaan. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, kerma ja unikonsiemenet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (koko 23x30 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Rouhi valkosuklaa. Kuumenna kattilassa kerma, sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää valkosuklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ennen kuin siirrät sen jääkaappiin 20 minuutiksi.

Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele pistaasipähkinärouheella. Leikkaa paloiksi (4x4 cm).

Reseptin on laatinut

Dansukker

;