Sitruunajuustokakku ja basilikapestoa

Ihanan raikas jäädytetty sitruunajuustokakku ilman liivatetta tarjoillaan herkullisen makean basilikapeston kera. Maista ja ihastu!

10–12 palaa

PT25M

20 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (170 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
40 g sulatettua voita
10 digestivekeksiä
1 tl jauhettua kardemummaa
Täyte
3 keltuaista
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20– 22 %)
3 dl kuohukermaa
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
Makea pesto
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Koristeluun
paahdettuja pinjansiemeniä, basilikanlehtiä

Ohjeet

1. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa. Painele seos pyöreään irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm).

2. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se juustoseokseen. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

4. Kaada täyte vuokaan ja pane pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

5. Sekoita peston ainekset tehosekoittimessa. Ota juustokakku huoneenlämpöön 20–30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoa peston kera. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!