Sitruunajuustokakku ja basilikapestoa

10–12 palaa 20 minuuttia + 4 tuntia
Ihanan raikas sitruunajuustokakku tarjoillaan herkullisen makean basilikapeston kera. Maista ja ihastu!
Sitruunajuustokakku ja basilikapestoa
Arvioi: (62 kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 40 g sulatettua voita
    • 10 digestivekeksiä
    • 1 tl jauhettua kardemummaa

    Täyte

    • 3 keltuaista
    • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20– 22 %)
    • 3 dl kuohukermaa
    • 1/2 luomusitruunan kuori ja mehu

    Makea pesto

    • 1 ruukku basilikaa
    • 1 ruukku lehtipersiljaa
    • 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
    • 1/2 dl oliiviöljyä
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia

    Koristeluun

    • paahdettuja pinjansiemeniä, basilikanlehtiä

    1. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa. Painele seos pyöreään irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm).

    2. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

    3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se juustoseokseen. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

    4. Kaada täyte vuokaan ja pane pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

    5. Sekoita peston ainekset tehosekoittimessa. Ota juustokakku huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoa peston kera.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker