Sitruunajuustokakku ja basilikapestoa

Ihanan raikas jäädytetty sitruunajuustokakku ilman liivatetta tarjoillaan herkullisen makean basilikapeston kera. Maista ja ihastu!

10–12 palaa

20 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (170 kpl)

Ainekset

Pohja
40 g sulatettua voita
10 digestivekeksiä
1 tl jauhettua kardemummaa
Täyte
3 keltuaista
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20– 22 %)
3 dl kuohukermaa
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
Makea pesto
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Koristeluun
paahdettuja pinjansiemeniä, basilikanlehtiä

Ohjeet

1. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa. Painele seos pyöreään irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm).

2. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se juustoseokseen. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

4. Kaada täyte vuokaan ja pane pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

5. Sekoita peston ainekset tehosekoittimessa. Ota juustokakku huoneenlämpöön 20–30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoa peston kera. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?