Sitruunainen mustikkatahna

Sitruunaista mustikkatahnaa eli mustikkacurdia voi käyttää leivontaan tai sellaisenaan paahtoleivällä.

noin litra hilloa

40 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
100 g voita
1 l mustikoita
½ dl vettä
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

1. Mittaa sokerit, keltuaiset, sitruunan kuoriraaste ja mehu mieluiten teräksiseen, pyöreäpohjaiseen kulhoon. Aseta kulho poreilevan vesihaudekattilan päälle. Sekoita voimakkaasti kymmenisen minuuttia, kunnes seos sakenee. Ota liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu, kylmä voi koko ajan hyvin sekoittaen.

2. Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna ja lisää hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mustikkaseos sitruunatahnaan ja vatkaa kylmässä vesihauteessa. Kaada jäähtynyt tahna puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä kylmässä. Käytä leivonnaisiin tai tarjoa aamulla teepöydässä paahtoleivän päällä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.