Sitruunainen marjahyytelö

Helppotekoinen pakastemansikkahyytelö tarjotaan raikkaan sitruunakiisselin ja herkullisten kookosmarenkien kera.

PT1H

2 tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Sitruunakiisseli
5 dl vettä
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl perunajauhoja
3 kananmunan keltuaista

Marjahyytelö
5 dl pakastemansikoita
5 dl vettä
tilkka punaista marjamehua
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Kookosmarengit
3 kananmunan valkuaista
½ tl etikkaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
2 dl kookoshiutaleita

Ohjeet

Tee ensin marengit. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaisia metallisessa tai lasisessa kulhossa. Lisää etikka ja vähitellen sokeriseos. Vatkaa, kunnes seos on kovaa valkoista vaahtoa. Lisää kookoshiutaleet ja lusikoi marenki leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Paista 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

Mittaa vesi, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää keltuaiset ja anna kiisselin jäähtyä.

Jaa marjat jälkiruokakulhoihin. Mittaa vesi, marjamehu ja hyytelösokeri kattilaan. Kiehauta ja kaada marjojen päälle. Anna jäähtyä. Kauho sitruunakiisseliä hyytelön päälle ja tarjoa marenkien kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?