Sitruunainen mansikka-raparperihillo

Noin 9–10 dl valmista hilloa 30 minuuttia
Alkukesän herkulliseen hilloon käytetään raparperia, joka sopii mansikan seuraksi. Kokeile ihanaan raparperi-mansikkahilloon Minihillosokeria!
Sitruunainen mansikka-raparperihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 700 g mansikoita
  • 300 g raparperia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Perkaa mansikat ja paloittele halutessasi.

Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Laita mansikat ja raparperit kattilaan ja lisää sitruunan mehu. Kiehauta. Lisää minihillosokeri sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin viisi minuuttia. Mausta vaniljasokerilla.

Kuori mahdollisesti pinnalle muodostuva vaahto. Laita puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta. Ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Reseptin on laatinut

Dansukker