Ainekset
Pohja
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
1 luomusitruunan kuoriraaste
noin 3 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 rkl vettä
3 keltuaista
300 g voita
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomusitruunan kuoriraaste
Kuorrutus
noin 200 g Dansukker Tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
tippa keltaista pastaväriä
Koristeluun
pieniä suklaamunia
Ohjeet
1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekaan. Raasta sitruunan kuori vaahtoon.
2. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Lisää hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian pehmeältä. Voit kääriä taikinan tuorekelmuun ja laittaa sen hetkeksi jääkaappiin, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
3. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot sormin muffinipellin koloihin. Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla tai lasilla ympyröitä ja painaa ne pellin koloihin.
4. Paista pohjia 175 asteessa noin 10–13 minuuttia riippuen uunistasi. Pohjat palavat herkästi, seuraa paistoa 10 minuutin jälkeen. Valmiit pohjat ovat saaneet mukavasti väriä reunoilta.
5. Ota pohjat uunista, jäähdytä pohjia hetki pellillä ja nostele sitten varovasti ritilälle jäähtymään.
6. Mittaa sokeri, vesi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa tai liian voimakkaalla teholla ettei keltuainen kokkaroidu.
7. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään jääkaappiin (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon).
8. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia). Kun keltuaisseos on jäähtynyt tarpeeksi, lisää se voikreemiin vatkaten. Mausta sitruunankuoriraasteella.
9. Täytä pohjat täytteellä palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.
10. Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai tomusokeria – kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää.
11. Värjää kuorrutus lopuksi. Keltaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä.
12. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä leivosten päälle. Koristele suklaamunilla ja siirrä leivokset jääkaappin jähmettymään.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.