Sitruunabebet - leivokset - Dansukker

Sitruunabebet

noin 20 leivosta 1½ tuntia
Pääsiäisen bebeleivokset ovat maultaan raikkaan sitruunaiset ja väriltään kauniin keltaiset.
Sitruunabebet
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g huoneenlämpöistä voita
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 kananmuna
    • 1 luomusitruunan kuoriraaste
    • noin 3 dl vehnäjauhoja

    Täyte

    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 rkl vettä
    • 3 keltuaista
    • 300 g voita
    • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 luomusitruunan kuoriraaste

    Kuorrutus

    • noin 200 g Dansukker Tomusokeria
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 1 rkl vettä
    • tippa keltaista pastaväriä

    Koristeluun

    • pieniä suklaamunia

    1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekaan. Raasta sitruunan kuori vaahtoon.
    2. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Lisää hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian pehmeältä. Voit kääriä taikinan tuorekelmuun ja laittaa sen hetkeksi jääkaappiin, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
    3. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot sormin muffinipellin koloihin. Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla tai lasilla ympyröitä ja painaa ne pellin koloihin.
    4. Paista pohjia 175 asteessa noin 10–13 minuuttia riippuen uunistasi. Pohjat palavat herkästi, seuraa paistoa 10 minuutin jälkeen. Valmiit pohjat ovat saaneet mukavasti väriä reunoilta.
    5. Ota pohjat uunista, jäähdytä pohjia hetki pellillä ja nostele sitten varovasti ritilälle jäähtymään.
    6. Mittaa sokeri, vesi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa tai liian voimakkaalla teholla ettei keltuainen kokkaroidu.
    7. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään jääkaappiin (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon).
    8. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia). Kun keltuaisseos on jäähtynyt tarpeeksi, lisää se voikreemiin vatkaten. Mausta sitruunankuoriraasteella.
    9. Täytä pohjat täytteellä palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.
    10. Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai tomusokeria – kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää.
    11. Värjää kuorrutus lopuksi. Keltaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä.
    12. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä leivosten päälle. Koristele suklaamunilla ja siirrä leivokset jääkaappin jähmettymään.


    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker


    ;