Sitruuna-valkosuklaakakku

Mehevä sitruunainen ja valkosuklainen kahvikakku kuorrutetaan juhlapöytään.

12:lle

PT55M

1 tunti

Arviot (129 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g leivontamargariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Luomuruokosokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ (luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu
100 g valkosuklaata

Vuoan voiteluun
juoksevaa margariinia

Vuoan jauhottamiseen
korppujauhoja

Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–1 ½ rkl sitruunamehua tai vettä

Tarjoiluun
1 dl kuohukermaa
200 g rahkaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(marjoja tai hedelmiä)

Ohjeet

1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. Raasta valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaaraaste.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat aineet, sitruunan kuoriraaste ja mehu.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (1 ½ l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40 min. Kumoa ja jäähdytä.

4. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille.

5. Vatkaa kuohukerma, rahka ja sokeri tasaiseksi. Tarjoa vaahto kakun kanssa.

Vinkki!
Täytä kakun keskusta tuoreilla mansikoilla. Saat perinteiseen kahvikakkuun uutta raikasta ilmettä!
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.