Sitruuna-valkosuklaakakku

12:lle 1 tunti
Mehevä sitruunainen ja valkosuklainen kahvikakku kuorrutetaan juhlapöytään.
Sitruuna-valkosuklaakakku
Arvioi: (45kpl)

Ainekset

  • 200 g leivontamargariinia
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Luomuruokosokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 100 g valkosuklaata

Vuoan voiteluun

  • juoksevaa margariinia

Vuoan jauhottamiseen

  • korppujauhoja

Koristeluun

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1–1 ½ rkl sitruunamehua tai vettä

Tarjoiluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g rahkaa
  • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • (marjoja tai hedelmiä)

1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. Raasta valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaaraaste.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat aineet, sitruunan kuoriraaste ja mehu.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (1 ½ l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40 min. Kumoa ja jäähdytä.

4. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille.

5. Vatkaa kuohukerma, rahka ja sokeri tasaiseksi. Tarjoa vaahto kakun kanssa.

Vinkki!
Täytä kakun keskusta tuoreilla mansikoilla. Saat perinteiseen kahvikakkuun uutta raikasta ilmettä!
 

Reseptin on laatinut

Dansukker