Sitruuna-päärynämarmeladi

n. 4 dl valmista marmeladia 45 minuuttia
Kirpeä sitruuna ja pehmeä päärynä sopivat mainiosti yhteen raikkaassa marmeladissa.
Sitruuna-päärynämarmeladi
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 200 g sitruunalohkoja kalvottomina (= noin 400 g kuorellisia sitruunoita)
  • 300 g kypsiä makeita päärynöitä kuorittuna ja kuutioituna (= noin 400 g kuorellisia päärynöitä)
  • ½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa sitruunoista molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo irtoaa. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista. Laita sitruunalohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois. Kuori ja kuutioi päärynät. Mittaa hedelmälohkot ja -kuutiot kattilaan. Kuumenna ja lisää Hillo-marmeladisokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kerää pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto pois lusikalla. Soseuta marmeladi sauvasekoittimella. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker