Ainekset
3 l vettä
1 luomusitruunan keltainen kuori ja noin 2 sitruunan mehu
4 lehtisellerin vartta
200 g Dansukker Fariinisokeria
200 g Dansukker Taloussokeria
1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
Dansukker Taloussokeria
rusinoita
Ohjeet
Mittaa vesi kattilaan. Pese sitruunat ja lehtisellerin varret. Vuole sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Pilko lehtisellerit pieniksi paloiksi. Lisää palat, sokerit, sitruunan mehu ja kuorisuikaleet veteen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kaatamalla kiehuvan kuuman seoksen pois kuumasta kattilasta.
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä vajaa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
			Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
			Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
			Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
			Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
			Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
			Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!