Sitruuna-lehtisellerisima

Sitruuna-lehtisellerisima yllättää jo nimellään, ja lehtisellerin ystävä ilahtuu sen pikantista mausta.

3 l valmista simaa

1 vkr + n. 7 vrk

Arviot (3 kpl)

Ainekset

3 l vettä
1 luomusitruunan keltainen kuori ja noin 2 sitruunan mehu
4 lehtisellerin vartta
200 g Dansukker Fariinisokeria
200 g Dansukker Taloussokeria
1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
Dansukker Taloussokeria
rusinoita

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan. Pese sitruunat ja lehtisellerin varret. Vuole sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Pilko lehtisellerit pieniksi paloiksi. Lisää palat, sokerit, sitruunan mehu ja kuorisuikaleet veteen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kaatamalla kiehuvan kuuman seoksen pois kuumasta kattilasta.

Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä vajaa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.