Ainekset
3 l vettä
1 luomusitruunan keltainen kuori ja noin 2 sitruunan mehu
4 lehtisellerin vartta
200 g Dansukker Fariinisokeria
200 g Dansukker Taloussokeria
1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
Dansukker Taloussokeria
rusinoita
Ohjeet
Mittaa vesi kattilaan. Pese sitruunat ja lehtisellerin varret. Vuole sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Pilko lehtisellerit pieniksi paloiksi. Lisää palat, sokerit, sitruunan mehu ja kuorisuikaleet veteen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kaatamalla kiehuvan kuuman seoksen pois kuumasta kattilasta.
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä vajaa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?