Sitruuna-lehtisellerisima

Sitruuna-lehtisellerisima yllättää jo nimellään, ja lehtisellerin ystävä ilahtuu sen pikantista mausta.

3 l valmista simaa

1 vkr + n. 7 vrk

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 l vettä
1 luomusitruunan keltainen kuori ja noin 2 sitruunan mehu
4 lehtisellerin vartta
200 g Dansukker Fariinisokeria
200 g Dansukker Taloussokeria
1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
Dansukker Taloussokeria
rusinoita

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan. Pese sitruunat ja lehtisellerin varret. Vuole sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Pilko lehtisellerit pieniksi paloiksi. Lisää palat, sokerit, sitruunan mehu ja kuorisuikaleet veteen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kaatamalla kiehuvan kuuman seoksen pois kuumasta kattilasta.

Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä vajaa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.