Sitrussilli - Dansukker

Sitrussilli

30 minuuttia
Katso sitrussillin valmistusohje – mausteinen silli sisältää sitruunaa ja limettiä. Silli maistuu leivän päällä sekä joulun, pääsiäisen ja vapun buffetpöydissä.
Sitrussilli
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 limetti
  • 1/2 sitruunan mehu
  • n. 210 g käyttövalmiita sillifileitä
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 2 tl kokonaisia roseepippureita
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa

Leikkaa limetin kuori ja valkoinen osa irti terävällä veitsellä. Irrota lohkot ja laita kulhoon yhdessä sitruunamehun ja paloitellun sillin kera. Peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokauden.  

Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Lisää mausteet ja jätä jäähtymään.

Siivilöi sillipalat ja limettilohkot liemestä. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.

Sitrussilli säilyy jääkaapissa noin 1–2 viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;