Sitrussilli

Katso sitrussillin valmistusohje – mausteinen silli sisältää sitruunaa ja limettiä. Silli maistuu leivän päällä sekä joulun, pääsiäisen ja vapun buffetpöydissä.

30 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 limetti

1/2 sitruunan mehu

n. 210 g käyttövalmiita sillifileitä

1/2 dl etikkaa

1,5 dl vettä

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 tl kokonaisia mustapippureita

2 tl kokonaisia roseepippureita

2 tl fenkolinsiemeniä

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

2 rkl hienonnettua basilikaa

Ohjeet

Leikkaa limetin kuori ja valkoinen osa irti terävällä veitsellä. Irrota lohkot ja laita kulhoon yhdessä sitruunamehun ja paloitellun sillin kera. Peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokauden.  

Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Lisää mausteet ja jätä jäähtymään.

Siivilöi sillipalat ja limettilohkot liemestä. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.

Sitrussilli säilyy jääkaapissa noin 1–2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.