Sitrussalaattia, kardemummalastuja ja jäädytettyä jogurttia

Tarjoa vaikka uudenvuodenaattona juhlava jälkiruoka, joka koostuu sitrussalaatista, kardemummalastuista ja jäädytetystä jogurtista.

8 annosta

PT1H

1½ tuntia + pakastus 3 tuntia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Jäädytetty jogurtti
6 dl turkkilaista jogurttia 10 %
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Kardemummalastut
50 g voita
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kardemummaa
Sitrussalaatti
2 greippiä
2 appelsiinia
2 veriappelsiinia
Koristeluun
1 granaattiomena
tuoretta minttua

Ohjeet

1. Sekoita jogurtti, tomusokeri ja glukoosisiirappi keskenään. Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan ja pane peitettynä pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

2. Sulata voi ja siirappi kattilassa. Sekoita sokeri joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Pane taikina jääkaappiin jähmettymään, kunnes siitä voi pyöritellä palloja.

4. Tee 16 pientä palloa, jos haluat muotoilla ne paiston jälkeen tacokuoren mallisiksi. Tai tee 8 isoa palloa, jos haluat muotoilla niistä korit. Asettele harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille, sillä lastut leviävät uunissa.

5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 8–10 minuuttia. Anna lastujen olla pellillä noin minuutin ajan ennenkuin varovasti irrotat ne veitsellä. Pane lastut esim. kaulimen päälle muotoutumaan tacokuoriksi tai kumottujen lasien päälle muotoutumaan koreiksi. Anna jäähtyä.

6. Kuori sitrukset, leikkaa veitsellä kalvottomiksi ja viipaloi. Jaa viipaleet 8  pikkulautaselle. Lisää lautasille kardemummalastut ja niiden sisään jogurttipallot.

7. Valuta päälle hiukan vaaleaa luomusiirappia ja koristele granaattiomenansiemenillä sekä mintunlehdillä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?