Sitrussalaattia, kardemummalastuja ja jäädytettyä jogurttia

Tarjoa vaikka uudenvuodenaattona juhlava jälkiruoka, joka koostuu sitrussalaatista, kardemummalastuista ja jäädytetystä jogurtista.

8 annosta

1½ tuntia + pakastus 3 tuntia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

Jäädytetty jogurtti
6 dl turkkilaista jogurttia 10 %
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Kardemummalastut
50 g voita
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kardemummaa
Sitrussalaatti
2 greippiä
2 appelsiinia
2 veriappelsiinia
Koristeluun
1 granaattiomena
tuoretta minttua

Ohjeet

1. Sekoita jogurtti, tomusokeri ja glukoosisiirappi keskenään. Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan ja pane peitettynä pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

2. Sulata voi ja siirappi kattilassa. Sekoita sokeri joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Pane taikina jääkaappiin jähmettymään, kunnes siitä voi pyöritellä palloja.

4. Tee 16 pientä palloa, jos haluat muotoilla ne paiston jälkeen tacokuoren mallisiksi. Tai tee 8 isoa palloa, jos haluat muotoilla niistä korit. Asettele harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille, sillä lastut leviävät uunissa.

5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 8–10 minuuttia. Anna lastujen olla pellillä noin minuutin ajan ennenkuin varovasti irrotat ne veitsellä. Pane lastut esim. kaulimen päälle muotoutumaan tacokuoriksi tai kumottujen lasien päälle muotoutumaan koreiksi. Anna jäähtyä.

6. Kuori sitrukset, leikkaa veitsellä kalvottomiksi ja viipaloi. Jaa viipaleet 8  pikkulautaselle. Lisää lautasille kardemummalastut ja niiden sisään jogurttipallot.

7. Valuta päälle hiukan vaaleaa luomusiirappia ja koristele granaattiomenansiemenillä sekä mintunlehdillä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.