Sitrus-marenkileivokset

8 annosta 3–4 tuntia + 30 minuuttia
Pursotetut marenkikupit täytetään sitruuna- tai appelsiinitahnalla sekä kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla marjoilla.
Sitrus-marenkileivokset
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ tl väkiviinaetikkaa

Appelsiinitahna

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • puolikkaan luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 50 g voita tai margariinia

Täyte

  • 1 dl appelsiinitahnaa
  • 1–2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • marjoja tai hedelmiä

Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti marenkivaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, vaniljasokeri ja etikka. Laita seos pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi levyiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pursota halutessasi reunaa kiertämään vielä yksi kerros, jolloin valmis leivos on kuppimainen.

Paista 100–125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Kokeile kypsyyttä välillä. Valmis marenki on kevyttä ja rapeaa. Voit halutessasi paistaa marenkeja myös yön yli 50-asteisessa uunissa.

Valmista halutessasi appelsiinitahna. Voit korvata appelsiinin myös luomusitruunan tai -limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Riko munat metalliseen leivontakulhoon ja lisää joukkoon sokeri, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu. Laita kattilaan vettä ja kiehauta. Nosta kulho kattilan päälle. Tarkista ettei vesi kosketa kulhon pohjaa. Vatkaa seosta useita minuutteja, kunnes seos sakenee. Nosta kulho vesihauteesta. Lisää joukkoon voi ja vatkaa, kunnes se on sulanut. Säilytä tahnaa lasipurkissa jääkaapissa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon appelsiinitahnaa maun mukaan. Tai jaa lusikallinen tahnaa marenkileivosten pohjalle ja laita päälle kermavaahtoa. Koristele marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Säilytä yllätysvieraita varten leivospohjia kuivassa paikassa suojattuna. Pursota täytteeksi kermavaahtoa (ja lemon curdia). Koristele marjoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker