Sitrus-marenkileivokset

Loihdi maistuvat sitrus-marenkileivokset! Marenkikupit täytetään sitruuna- tai appelsiinitahnalla sekä kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla marjoilla.

8 annosta

PT1H

3–4 tuntia + 30 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl väkiviinaetikkaa
Appelsiinitahna
3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
puolikkaan luomuappelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
50 g voita tai margariinia
Täyte
1 dl appelsiinitahnaa
1–2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
marjoja tai hedelmiä 

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti marenkivaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, vaniljasokeri ja etikka. Laita seos pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi levyiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pursota halutessasi reunaa kiertämään vielä yksi kerros, jolloin valmis leivos on kuppimainen.

Paista 100–125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Kokeile kypsyyttä välillä. Valmis marenki on kevyttä ja rapeaa. Voit halutessasi paistaa marenkeja myös yön yli 50-asteisessa uunissa.

Valmista halutessasi appelsiinitahna. Voit korvata appelsiinin myös luomusitruunan tai -limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Riko munat metalliseen leivontakulhoon ja lisää joukkoon sokeri, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu. Laita kattilaan vettä ja kiehauta. Nosta kulho kattilan päälle. Tarkista ettei vesi kosketa kulhon pohjaa. Vatkaa seosta useita minuutteja, kunnes seos sakenee. Nosta kulho vesihauteesta. Lisää joukkoon voi ja vatkaa, kunnes se on sulanut. Säilytä tahnaa lasipurkissa jääkaapissa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon appelsiinitahnaa maun mukaan. Tai jaa lusikallinen tahnaa marenkileivosten pohjalle ja laita päälle kermavaahtoa. Koristele marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Säilytä yllätysvieraita varten leivospohjia kuivassa paikassa suojattuna. Pursota täytteeksi kermavaahtoa (ja lemon curdia). Koristele marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.