Sitruksinen aroniahyytelö

25 minuuttia
Tässä lisäkkeenä käytettävässä aroniahyytelössä on sitruuna- ja appelsiinimehua mutta ei muita mausteita.
Sitruksinen aroniahyytelö
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1,5 l aroniamehua (3–4 l aronianmarjoja mehustettuna)
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ appelsiinin mehu
  • 1,4 kg Dansukker Hillosokeria

Sekoita hillosokeri ja mehut kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kuori vaahto. Tee hyytelökoe. Jos seos hyytyy, kuten kuuluu, jaa valmis hyytelö kuumennettuihin lasipurkkeihin.

(Hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.)
 

Reseptin on laatinut

Dansukker