Simasuun juustokakku

Simasuun juustokakussa on fariinisokerin ja sitruunan yhdistelmästä tuttu siman maku. Ja yön yli simassa liotetut rusinat muuttuvat pehmeiksi sattumiksi kermatäytteessä.

14 henkilölle

PT1H

4 tuntia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marinoidut rusinat
1 1/2 dl rusinoita
1 1/2 dl kotisimaa

Pohja
180 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
1 1/2 dl marinoituja rusinoita
4 1/2 (à 2 g) liivatelehteä
5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua

Kiille
3 (à 2 g) liivatelehteä
4 dl kotisimaa
15 kpl rusinoita

Ohjeet

LEIPOMISTA EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ

Laita täytteeseen tulevat rusinat marinoitumaan siman joukkoon yön yli. Voit lisätä joukkoon myös kiilteeseen tulevat rusinat.

POHJA

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

TÄYTE

Valuta rusinat. Marinoimisessa käyttämäsi siman voi hyödyntää kiilteessä.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Yhdistä tuorejuusto ja fariinisokeri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Sekoita liivatemehu tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Erota kiilteeseen tarkoitetut rusinat ja sekoita loput täytevaahdon joukkoon.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 90 minuuttia ennen kiilteen lisäämistä.

KIILLE

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuumenna noin puoli desilitraa simasta kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Yhdistä liivatesima lopun siman kanssa. Kiillettä voi jäähdytellä jonkin aikaa välillä sekoitellen, jolloin sen rakenne muuttuu hieman paksummaksi. Poista pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto.

Kaada kiille täytteen päälle. Tiputa joukkoon rusinoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.

Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!