Simasuun juustokakku

Simasuun juustokakussa on fariinisokerin ja sitruunan yhdistelmästä tuttu siman maku. Ja yön yli simassa liotetut rusinat muuttuvat pehmeiksi sattumiksi kermatäytteessä.

14 henkilölle

4 tuntia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

Marinoidut rusinat
1 1/2 dl rusinoita
1 1/2 dl kotisimaa

Pohja
180 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
1 1/2 dl marinoituja rusinoita
4 1/2 (à 2 g) liivatelehteä
5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua

Kiille
3 (à 2 g) liivatelehteä
4 dl kotisimaa
15 kpl rusinoita

Ohjeet

LEIPOMISTA EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ

Laita täytteeseen tulevat rusinat marinoitumaan siman joukkoon yön yli. Voit lisätä joukkoon myös kiilteeseen tulevat rusinat.

POHJA

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

TÄYTE

Valuta rusinat. Marinoimisessa käyttämäsi siman voi hyödyntää kiilteessä.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Yhdistä tuorejuusto ja fariinisokeri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Sekoita liivatemehu tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Erota kiilteeseen tarkoitetut rusinat ja sekoita loput täytevaahdon joukkoon.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 90 minuuttia ennen kiilteen lisäämistä.

KIILLE

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuumenna noin puoli desilitraa simasta kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Yhdistä liivatesima lopun siman kanssa. Kiillettä voi jäähdytellä jonkin aikaa välillä sekoitellen, jolloin sen rakenne muuttuu hieman paksummaksi. Poista pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto.

Kaada kiille täytteen päälle. Tiputa joukkoon rusinoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.

Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.