Simasuun juustokakku

Simasuun juustokakussa on fariinisokerin ja sitruunan yhdistelmästä tuttu siman maku. Ja yön yli simassa liotetut rusinat muuttuvat pehmeiksi sattumiksi kermatäytteessä.

14 henkilölle

4 tuntia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

Marinoidut rusinat
1 1/2 dl rusinoita
1 1/2 dl kotisimaa

Pohja
180 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
1 1/2 dl marinoituja rusinoita
4 1/2 (à 2 g) liivatelehteä
5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua

Kiille
3 (à 2 g) liivatelehteä
4 dl kotisimaa
15 kpl rusinoita

Ohjeet

LEIPOMISTA EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ

Laita täytteeseen tulevat rusinat marinoitumaan siman joukkoon yön yli. Voit lisätä joukkoon myös kiilteeseen tulevat rusinat.

POHJA

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

TÄYTE

Valuta rusinat. Marinoimisessa käyttämäsi siman voi hyödyntää kiilteessä.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Yhdistä tuorejuusto ja fariinisokeri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Sekoita liivatemehu tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Erota kiilteeseen tarkoitetut rusinat ja sekoita loput täytevaahdon joukkoon.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 90 minuuttia ennen kiilteen lisäämistä.

KIILLE

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuumenna noin puoli desilitraa simasta kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Yhdistä liivatesima lopun siman kanssa. Kiillettä voi jäähdytellä jonkin aikaa välillä sekoitellen, jolloin sen rakenne muuttuu hieman paksummaksi. Poista pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto.

Kaada kiille täytteen päälle. Tiputa joukkoon rusinoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.

Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.