Simasuun juustokakku

Simasuun juustokakussa on fariinisokerin ja sitruunan yhdistelmästä tuttu siman maku. Ja yön yli simassa liotetut rusinat muuttuvat pehmeiksi sattumiksi kermatäytteessä.

14 henkilölle

4 tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

Marinoidut rusinat
1 1/2 dl rusinoita
1 1/2 dl kotisimaa

Pohja
180 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
1 1/2 dl marinoituja rusinoita
4 1/2 (à 2 g) liivatelehteä
5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua

Kiille
3 (à 2 g) liivatelehteä
4 dl kotisimaa
15 kpl rusinoita

Ohjeet

LEIPOMISTA EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ

Laita täytteeseen tulevat rusinat marinoitumaan siman joukkoon yön yli. Voit lisätä joukkoon myös kiilteeseen tulevat rusinat.

POHJA

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

TÄYTE

Valuta rusinat. Marinoimisessa käyttämäsi siman voi hyödyntää kiilteessä.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Yhdistä tuorejuusto ja fariinisokeri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Sekoita liivatemehu tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Erota kiilteeseen tarkoitetut rusinat ja sekoita loput täytevaahdon joukkoon.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 90 minuuttia ennen kiilteen lisäämistä.

KIILLE

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuumenna noin puoli desilitraa simasta kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Yhdistä liivatesima lopun siman kanssa. Kiillettä voi jäähdytellä jonkin aikaa välillä sekoitellen, jolloin sen rakenne muuttuu hieman paksummaksi. Poista pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto.

Kaada kiille täytteen päälle. Tiputa joukkoon rusinoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.

Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.