Sima-pannacotta

Vappubrunssin jälkiruokana tarjotaan herkullista pannacottaa, jonka kiilteessä maistuu sima ja täytteeessä hyödynnetään siman teosta jäänyt fariinisokeri.

6 kappaletta (annoksen koko n. 2,5 dl)

PT1H

8 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pannacotta
3 dl jäisiä marjoja *)
6 tl Dansukker Taloussokeria
4 liivatelehteä
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
4 dl täysmaitoa
Kiille
3 liivatelehteä
4 dl kotisimaa (+ rusinoita)

*) Tässä puolet lakkoja ja puolet puolukoita. Myös karpalot, herukat, aroniat ja muut happamat marjat sopivat makean pannacotan kaveriksi. Lasten makuun mansikat tai pensasmustikat sopivat paremmin.

Ohjeet

Annostele jälkiruokamaljojen tai lasien pohjalle noin puoli desilitraa marjoja annosta kohden. Pakastemarjat kannattaa käyttää jäisinä, sillä se nopeuttaa täytteen hyytymistä. Ripottele happamien marjojen päälle teelusikallinen sokeria per annos.

Laita pannacotan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa fariinisokeri, kerma ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että marjat juuri ja juuri peittyvät. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi. Tässä ajassa marjat hyytyvät paikoilleen astian pohjalle.

Sekoittele sillä välin loppua kermaseosta, jotta se jäähtyy tasaisesti, eikä pinnalle muodostu kuorta. Lisää se maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna muutama ruokalusikallinen simaa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun siman kanssa. Annostele hyytyneen pannacotan päälle. Tiputa kiilteeseen siman joukosta muutama rusina. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Vinkki!
Nämä herkkumaljat voi valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.


Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!