Sima-pannacotta marjoilla - Dansukker

Sima-pannacotta

6 kappaletta (annoksen koko n. 2,5 dl) 8 tuntia
Vappubrunssin jälkiruokana tarjotaan herkullista pannacottaa, jonka kiilteessä maistuu sima ja täytteeessä hyödynnetään siman teosta jäänyt fariinisokeri.
Sima-pannacotta
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

    Pannacotta

    • 3 dl jäisiä marjoja *)
    • 6 tl Dansukker Taloussokeria
    • 4 liivatelehteä
    • 2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 4 dl kuohukermaa
    • 4 dl täysmaitoa

    Kiille

    • 3 liivatelehteä
    • 4 dl kotisimaa (+ rusinoita)

    • *) Tässä puolet lakkoja ja puolet puolukoita. Myös karpalot, herukat, aroniat ja muut happamat marjat sopivat makean pannacotan kaveriksi. Lasten makuun mansikat tai pensasmustikat sopivat paremmin.

    Annostele jälkiruokamaljojen tai lasien pohjalle noin puoli desilitraa marjoja annosta kohden. Pakastemarjat kannattaa käyttää jäisinä, sillä se nopeuttaa täytteen hyytymistä. Ripottele happamien marjojen päälle teelusikallinen sokeria per annos.

    Laita pannacotan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa fariinisokeri, kerma ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

    Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että marjat juuri ja juuri peittyvät. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi. Tässä ajassa marjat hyytyvät paikoilleen astian pohjalle.

    Sekoittele sillä välin loppua kermaseosta, jotta se jäähtyy tasaisesti, eikä pinnalle muodostu kuorta. Lisää se maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

    Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna muutama ruokalusikallinen simaa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun siman kanssa. Annostele hyytyneen pannacotan päälle. Tiputa kiilteeseen siman joukosta muutama rusina. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

    Vinkki!
    Nämä herkkumaljat voi valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.


    Resepti ja kuva: Kinuskikissa


    ;