Sima-pannacotta

Vappubrunssin jälkiruokana tarjotaan herkullista pannacottaa, jonka kiilteessä maistuu sima ja täytteeessä hyödynnetään siman teosta jäänyt fariinisokeri.

6 kappaletta (annoksen koko n. 2,5 dl)

PT1H

8 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pannacotta
3 dl jäisiä marjoja *)
6 tl Dansukker Taloussokeria
4 liivatelehteä
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
4 dl täysmaitoa
Kiille
3 liivatelehteä
4 dl kotisimaa (+ rusinoita)

*) Tässä puolet lakkoja ja puolet puolukoita. Myös karpalot, herukat, aroniat ja muut happamat marjat sopivat makean pannacotan kaveriksi. Lasten makuun mansikat tai pensasmustikat sopivat paremmin.

Ohjeet

Annostele jälkiruokamaljojen tai lasien pohjalle noin puoli desilitraa marjoja annosta kohden. Pakastemarjat kannattaa käyttää jäisinä, sillä se nopeuttaa täytteen hyytymistä. Ripottele happamien marjojen päälle teelusikallinen sokeria per annos.

Laita pannacotan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa fariinisokeri, kerma ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että marjat juuri ja juuri peittyvät. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi. Tässä ajassa marjat hyytyvät paikoilleen astian pohjalle.

Sekoittele sillä välin loppua kermaseosta, jotta se jäähtyy tasaisesti, eikä pinnalle muodostu kuorta. Lisää se maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna muutama ruokalusikallinen simaa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun siman kanssa. Annostele hyytyneen pannacotan päälle. Tiputa kiilteeseen siman joukosta muutama rusina. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Vinkki!
Nämä herkkumaljat voi valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.


Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.