Ainekset
Pannacotta
3 dl jäisiä marjoja *)
6 tl Dansukker Taloussokeria
4 liivatelehteä
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
4 dl täysmaitoa
Kiille
3 liivatelehteä
4 dl kotisimaa (+ rusinoita)
*) Tässä puolet lakkoja ja puolet puolukoita. Myös karpalot, herukat, aroniat ja muut happamat marjat sopivat makean pannacotan kaveriksi. Lasten makuun mansikat tai pensasmustikat sopivat paremmin.
Ohjeet
Annostele jälkiruokamaljojen tai lasien pohjalle noin puoli desilitraa marjoja annosta kohden. Pakastemarjat kannattaa käyttää jäisinä, sillä se nopeuttaa täytteen hyytymistä. Ripottele happamien marjojen päälle teelusikallinen sokeria per annos.
Laita pannacotan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa fariinisokeri, kerma ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.
Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että marjat juuri ja juuri peittyvät. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi. Tässä ajassa marjat hyytyvät paikoilleen astian pohjalle.
Sekoittele sillä välin loppua kermaseosta, jotta se jäähtyy tasaisesti, eikä pinnalle muodostu kuorta. Lisää se maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna muutama ruokalusikallinen simaa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun siman kanssa. Annostele hyytyneen pannacotan päälle. Tiputa kiilteeseen siman joukosta muutama rusina. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Vinkki!
Nämä herkkumaljat voi valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.