Sima kuivahiivalla

Perinteinen sima valmistuu tuorehiivan lisäksi myös helposti kuivahiivalla jääkaappilämpötilassa. Vappusiman valmistumiseen on hyvä varata viikko aikaa.

4–7 vrk

Arviot (146 kpl)

Ainekset

4 l vettä

250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

250 g Dansukker Taloussokeria

1–2 sitruunan mehu

vajaa 1 tl kuivahiivaa

Pullotukseen

Dansukker Taloussokeria

vaaleita tai tummia rusinoita

Ohjeet

Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä. Jäähdytä reilusti kädenlämpöiseksi (n. 40°C). Sekoita kuivahiiva tasaisesti joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Pane puhtaisiin pulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Pullota sima, jätä ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Huom! Jos käytät siman pulloissa huoneenlämmössä, vähennä hiivan määrää.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.