Ainekset
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
vajaa 1 tl kuivahiivaa
Pullotukseen
Dansukker Taloussokeria
vaaleita tai tummia rusinoita
Ohjeet
Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä. Jäähdytä reilusti kädenlämpöiseksi (n. 40°C). Sekoita kuivahiiva tasaisesti joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.
Pane puhtaisiin pulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Pullota sima, jätä ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.
Huom! Jos käytät siman pulloissa huoneenlämmössä, vähennä hiivan määrää.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!