Sima kuivahiivalla

Perinteinen sima valmistuu tuorehiivan lisäksi myös helposti kuivahiivalla jääkaappilämpötilassa. Vappusiman valmistumiseen on hyvä varata viikko aikaa.

PT1H

4–7 vrk

Arviot (559 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 l vettä

250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

250 g Dansukker Taloussokeria

1–2 sitruunan mehu

vajaa 1 tl kuivahiivaa

Pullotukseen

Dansukker Taloussokeria

vaaleita tai tummia rusinoita

Ohjeet

Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä. Jäähdytä reilusti kädenlämpöiseksi (n. 40°C). Sekoita kuivahiiva tasaisesti joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Pane puhtaisiin pulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Pullota sima, jätä ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Huom! Jos käytät siman pulloissa huoneenlämmössä, vähennä hiivan määrää.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!