Sima-Ellun joulusima - Dansukker

Sima-Ellun joulusima

1 vrk + n. 7 vrk
Simaa voi juoda ympäri vuoden! Mausteinen kotisima on mainio joulujuoma.
Sima-Ellun joulusima
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 2 omenaa lohkottuina tai 2 dl omenamehua
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 appelsiinin mehu
  • 4 kanelitankoa
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

1. Pese omenat huolellisesti ja lohko ne.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se astiaan sokereiden päälle. Lisää omenalohkot, sitruunamehu, appelsiinimehu ja mausteet. Sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Liuota hiiva haaleaan nestetilkkaan ja sekoita kädenlämpöiseen liemeen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi sima ennen pullotusta. 

4. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Nosta pullot jääkaappiin/viileään ja anna käydä noin viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen aikana, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.

Tuplaamalla ohjeen (käytä silloin hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suuremmallekin seurueelle.

Vinkki!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).

Kuva: Andres Teiss

Viiden Tähden Sima-Suomi
 


;