Ainekset
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
2 omenaa lohkottuina tai 2 dl omenamehua
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
4 kanelitankoa
4 kokonaista neilikkaa
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria, rusinoita
Ohjeet
1. Pese omenat huolellisesti ja lohko ne.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se astiaan sokereiden päälle. Lisää omenalohkot, sitruunamehu, appelsiinimehu ja mausteet. Sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Liuota hiiva haaleaan nestetilkkaan ja sekoita kädenlämpöiseen liemeen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi sima ennen pullotusta.
4. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Nosta pullot jääkaappiin/viileään ja anna käydä noin viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Paine pullossa kasvaa käymisen aikana, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.
Tuplaamalla ohjeen (käytä silloin hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suuremmallekin seurueelle.
Vinkki!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).
Kuva: Andres Teiss
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!