Ainekset
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
2 omenaa lohkottuina tai 2 dl omenamehua
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
4 kanelitankoa
4 kokonaista neilikkaa
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria, rusinoita
Ohjeet
1. Pese omenat huolellisesti ja lohko ne.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se astiaan sokereiden päälle. Lisää omenalohkot, sitruunamehu, appelsiinimehu ja mausteet. Sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Liuota hiiva haaleaan nestetilkkaan ja sekoita kädenlämpöiseen liemeen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi sima ennen pullotusta.
4. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Nosta pullot jääkaappiin/viileään ja anna käydä noin viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Paine pullossa kasvaa käymisen aikana, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.
Tuplaamalla ohjeen (käytä silloin hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suuremmallekin seurueelle.
Vinkki!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).
Kuva: Andres Teiss
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.