Siirappiset saksanpähkinäpullat

Herkkupullat täytetään kinuskikastikkeella ja paahdetuilla saksanpähkinöillä.

12–14 kpl

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
noin 8 dl vehnäjauhoja

Kinuskikastike
1 ½ dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
25 g voita tai margariinia

Lisäksi
2 dl saksanpähkinöitä
2 tl kanelia

Voiteluun
1 kananmuna

Ohjeet

1. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Lisää joukkoon haalea rasvamaitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Keitä kinuskikastike. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää rasva joukkoon ja jäähdytä kastiketta hieman.

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pohjalle kinuskikastike ja ripottele päälle pannulla kevyesti paahdetut ja murskatut saksanpähkinät sekä kaneli. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12−14 osaan.

4. Nosta pullat leivinpaperilla vuorattuihin annosvuokiin tai silikoniselle muffinipellille leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pullien pinnat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.