Siirappiset saksanpähkinäpullat

Herkkupullat täytetään kinuskikastikkeella ja paahdetuilla saksanpähkinöillä.

12–14 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
noin 8 dl vehnäjauhoja

Kinuskikastike
1 ½ dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
25 g voita tai margariinia

Lisäksi
2 dl saksanpähkinöitä
2 tl kanelia

Voiteluun
1 kananmuna

Ohjeet

1. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Lisää joukkoon haalea rasvamaitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Keitä kinuskikastike. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää rasva joukkoon ja jäähdytä kastiketta hieman.

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pohjalle kinuskikastike ja ripottele päälle pannulla kevyesti paahdetut ja murskatut saksanpähkinät sekä kaneli. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12−14 osaan.

4. Nosta pullat leivinpaperilla vuorattuihin annosvuokiin tai silikoniselle muffinipellille leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pullien pinnat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.