Siirappiset saksanpähkinäpullat

12–14 kpl 1½ tuntia
Herkkupullat täytetään kinuskikastikkeella ja saksanpähkinöillä.
Siirappiset saksanpähkinäpullat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 3 rkl haaleaa vettä
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 kananmuna
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

Kinuskikastike

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 4 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 25 g voita tai margariinia

Lisäksi

  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 2 tl kanelia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

1. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Lisää joukkoon haalea rasvamaitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Keitä kinuskikastike. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää rasva joukkoon ja jäähdytä kastiketta hieman.

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pohjalle kinuskikastike ja ripottele päälle pannulla kevyesti paahdetut ja murskatut saksanpähkinät sekä kaneli. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12−14 osaan.

4. Nosta pullat leivinpaperilla vuorattuihin annosvuokiin tai silikoniselle muffinipellille leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pullien pinnat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker