Siirappiset marjakeksit

Suklaata ja kuivattuja marjoja sisältävät siirappikeksit ilman kananmunaa.

noin 30 kpl

PT25M

30 minuuttia

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl spelttijauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Tummaa siirappia
50 g tummaa suklaata
1 dl kuivattuja marjoja (esim. mustikoita, gojimarjoja tai karpaloita)

Ohjeet

Sekoita jauhot, seesaminsiemenet, vaniljasokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää siirappi ja sekoita taikina. Sekoita joukkoon veitsellä karkeaksi rouhittu tumma suklaa ja kuivatut marjat.

Pyöritä taikina spelttijauhoja apuna käyttäen kahdeksi tasakokoiseksi tangoksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Säilytä lasipurkissa tai kannellisessa muovipurkissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?