Ainekset
2 ½ dl spelttijauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Tummaa siirappia
50 g tummaa suklaata
1 dl kuivattuja marjoja (esim. mustikoita, gojimarjoja tai karpaloita)
Ohjeet
Sekoita jauhot, seesaminsiemenet, vaniljasokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää siirappi ja sekoita taikina. Sekoita joukkoon veitsellä karkeaksi rouhittu tumma suklaa ja kuivatut marjat.
Pyöritä taikina spelttijauhoja apuna käyttäen kahdeksi tasakokoiseksi tangoksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Säilytä lasipurkissa tai kannellisessa muovipurkissa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?