Siirappiset kaalikääryleet

Siirappiset kaalikääryleet ovat syksyistä perinneruokaa parhaimmillaan.

Noin 24 kpl

3 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

n. 2 ½ kg litteää kaalikäärylekaalia, vettä
2 dl spelttihelmiä tai riisiä
4 dl vettä tai kanalientä
½ kg lampaan jauhelihaa
½ kg naudan tai porsaan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
voita tai öljyä paistamiseen
1 dl ruokakermaa
1 dl kaalin keitinlientä
2 tl suolaa
valkopippuria
maustepippuria
2 tl timjamia tai oreganoa
2 dl silputtua kaalinsisusta
Pannulle
voinokareita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl kaalin keitinlientä
(1 liemikuutio tai lihafondia)

Ohjeet

Koverra kaalista kova kantaosa. Pane kaali kattilaan kantaosa alaspäin. Keitä noin 5 minuuttia. Käännä kaali ja irrottele lehdet lävikköön.

Keitä spelttihelmet tai riisi suolalla tai kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Silppua sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää joukkoon kaalin keitinlientä.

Sekoita riisi, sipuliseos ja mausteet jauhelihaan. Lisää lopuksi kaalin pienistä sisälehdistä leikattu silppu.

Ohenna kaalinlehtien kantaruotia. Lusikoi jauhelihaseosta kaalinlehdille, kiedo kääröksi. Lado kääryleet tiiviisti rinnakkain voidellulle uunipannulle.

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sipaise jokaiselle kääryleelle voinokare ja valuta pinnalle siirappia. Kaada kääryleille liemitiivisteellä maustettua keitinlientä. Kypsennä uunissa 1 ½–2 tuntia välillä kääryleitä käännellen.

Tarjoa lisäksi mikrossa keitettyä puolukkahilloa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?