Siirappiset kaalikääryleet

Siirappiset kaalikääryleet ovat syksyistä perinneruokaa parhaimmillaan.

Noin 24 kpl

3 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

n. 2 ½ kg litteää kaalikäärylekaalia, vettä
2 dl spelttihelmiä tai riisiä
4 dl vettä tai kanalientä
½ kg lampaan jauhelihaa
½ kg naudan tai porsaan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
voita tai öljyä paistamiseen
1 dl ruokakermaa
1 dl kaalin keitinlientä
2 tl suolaa
valkopippuria
maustepippuria
2 tl timjamia tai oreganoa
2 dl silputtua kaalinsisusta
Pannulle
voinokareita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl kaalin keitinlientä
(1 liemikuutio tai lihafondia)

Ohjeet

Koverra kaalista kova kantaosa. Pane kaali kattilaan kantaosa alaspäin. Keitä noin 5 minuuttia. Käännä kaali ja irrottele lehdet lävikköön.

Keitä spelttihelmet tai riisi suolalla tai kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Silppua sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää joukkoon kaalin keitinlientä.

Sekoita riisi, sipuliseos ja mausteet jauhelihaan. Lisää lopuksi kaalin pienistä sisälehdistä leikattu silppu.

Ohenna kaalinlehtien kantaruotia. Lusikoi jauhelihaseosta kaalinlehdille, kiedo kääröksi. Lado kääryleet tiiviisti rinnakkain voidellulle uunipannulle.

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sipaise jokaiselle kääryleelle voinokare ja valuta pinnalle siirappia. Kaada kääryleille liemitiivisteellä maustettua keitinlientä. Kypsennä uunissa 1 ½–2 tuntia välillä kääryleitä käännellen.

Tarjoa lisäksi mikrossa keitettyä puolukkahilloa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.