Ainekset
½ pieni sipuli silputtuna
2 dl lampaankääpää tai muita sieniä
2 rkl öljyä tai voita
1–2 tl Dansukker Tummaa Siirappia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
3–4 munaa
2 rkl kermaa tai vettä
tuoreita yrttejä maun mukaan
Ohjeet
Hienonna sipuli ja paloittele putsatut sienet. Kuumenna voi tai öljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja sienet. Kääntele hetki. Lisää siirappi, ripaus suolaa ja mustapippuria.
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi. Lisää munakasmassa pannulle sienten joukkoon ja työnnä lastalla reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytyä. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä. Valuta munakas lautaselle kaksinkerroin ja koristele tuoreilla yrteillä. Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?