Sienimunakas

Hyödynnä syksyn sienisaalista ja tee lounaaksi helppo ja nopea munakas.

1 annos

PT10M

10 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

½ pieni sipuli silputtuna
2 dl lampaankääpää tai muita sieniä
2 rkl öljyä tai voita
1–2 tl Dansukker Tummaa Siirappia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
3–4 munaa
2 rkl kermaa tai vettä
tuoreita yrttejä maun mukaan

Ohjeet

Hienonna sipuli ja paloittele putsatut sienet. Kuumenna voi tai öljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja sienet. Kääntele hetki. Lisää siirappi, ripaus suolaa ja mustapippuria.

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi. Lisää munakasmassa pannulle sienten joukkoon ja työnnä lastalla reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytyä. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä. Valuta munakas lautaselle kaksinkerroin ja koristele tuoreilla yrteillä. Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.