Semifreddo ja tuoreet marjat

Tarjoile herkullinen mustaherukkasemifreddo kauden tuoreiden marjojen kera.

4 tuntia

Arviot (92 kpl)

Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marjasose

2 dl mustaherukoita
½ dl vettä
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Tarjoiluun

tuoreita marjoja

Ohjeet

1. Valmista ensin marjasose. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja marjat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.

2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää glukoosisiirappi vatkaamisen loppuvaiheessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Sekoita 1 ½ dl marjasosetta keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon varovasti kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada vaahto tarjoilukulhoon. Peitä kelmulla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes jälkiruoka on puolijäistä eli semifreddoa. Tarjoa jälkiruokana jäätelön tapaan.

 

Resepti: Aki Wahlman

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?