Semifreddo ja tuoreet marjat

Tarjoile herkullinen mustaherukkasemifreddo kauden tuoreiden marjojen kera.

4 tuntia

Arviot (91 kpl)

Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marjasose

2 dl mustaherukoita
½ dl vettä
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Tarjoiluun

tuoreita marjoja

Ohjeet

1. Valmista ensin marjasose. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja marjat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.

2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää glukoosisiirappi vatkaamisen loppuvaiheessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Sekoita 1 ½ dl marjasosetta keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon varovasti kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada vaahto tarjoilukulhoon. Peitä kelmulla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes jälkiruoka on puolijäistä eli semifreddoa. Tarjoa jälkiruokana jäätelön tapaan.

 

Resepti: Aki Wahlman

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.