Seljankukkasima

3,3 l valmista simaa 1 vrk + n. 7 vrk
Seljankukkasiman jujuna ovat seljankukkamehu, joka tuo simaan kesäistä makeutta, ja raparperi, joka antaa pirteää raikkautta.
Seljankukkasima
Arvioi: (11 kpl)

Ainekset

  • 3 l vettä
  • 5 dl seljankukkamehutiivistettä
  • 250 g raparperipaloja (tai 2 luomusitruunaa)
  • 150 g Dansukker Fariinisokeria
  • 200 g Dansukker Taloussokeria
  • 1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • Dansukker Taloussokeria
  • rusinoita

Mittaa vesi, mehutiiviste, raparperipalat (tai sitruunoiden keltainen kuoriosa ja mehu) ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

Ota kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kaatamalla kiehuvan kuuman seoksen pois kuumasta kattilasta.

Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä vajaa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker