Seljankukka-limettisima

Seljankukka-limettisima on mainio juhlajuoma vappuun ja kevääseen. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen juhlia, niin se ehtii valmistua ajoissa.

n. 4 litraa simaa

n. 1 + 7 vrk

Arviot (0 kpl)

Ainekset

150 g Dansukker Fariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
3,5 l vettä
0,5 l seljankukkamehutiivistettä
2 (luomu)limetin vihreä kuori ja mehu
⅕ tl eli pienen herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Ohjeet

1. Mittaa sokerit puhtaaseen isoon, kuumaa kestävään astiaan.

2. Kiehauta 1,5 l vettä ja mehutiiviste kattilassa ja kaada liemi sokerien päälle. Sekoita, niin että sokerit liukenevat.

3. Lisää hyvin pestyjen limettien ohut vihreä kuori, mehu sekä loput vedestä.

4. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.

5. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

6. Sekoita sima niin, että pohjalle laskeutunut hiiva sekoittuu tasaisesti nesteeseen. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.

7. Laita pullot viileään (jääkaappiin). Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

HUOM! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.