Ainekset
150 g Dansukker Fariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
3,5 l vettä
0,5 l seljankukkamehutiivistettä
2 (luomu)limetin vihreä kuori ja mehu
⅕ tl eli pienen herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Pullotukseen
sokeria ja rusinoita
Ohjeet
1. Mittaa sokerit puhtaaseen isoon, kuumaa kestävään astiaan.
2. Kiehauta 1,5 l vettä ja mehutiiviste kattilassa ja kaada liemi sokerien päälle. Sekoita, niin että sokerit liukenevat.
3. Lisää hyvin pestyjen limettien ohut vihreä kuori, mehu sekä loput vedestä.
4. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.
5. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
6. Sekoita sima niin, että pohjalle laskeutunut hiiva sekoittuu tasaisesti nesteeseen. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
7. Laita pullot viileään (jääkaappiin). Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.
HUOM! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?