Sekahedelmäkeitto

Riisipuuron kanssa syödään perinteisesti sekahedelmäkeittoa, jota kutsutaan myös sekametelisopaksi.

8–10 annosta

PT40M

45 minuuttia

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 luomuappelsiini
1 l vettä
2 kanelitankoa
1 ps (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 ½–3 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Pese appelsiini ja leikkaa kuorimaveitsellä pari nauhaa keltaisesta kuoriosasta. Halkaise appelsiini ja purista puolikkaista mehut. Pane appelsiinikuorisuikaleet, mehu, vesi, kanelitangot, sekahedelmät, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 15–30 minuuttia. Nosta sekahedelmät tarjoilukulhoon reikäkauhalla. Kaada liemi mittaan, lisää vettä sen verran että saat litran lientä ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot pieneen kylmävesitilkkaan ja valuta seos kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutamia kertoja. Kaada saostunut liemi hedelmien päälle, ripottele pinnalle sokeria ja peitä kulho kelmulla tai kannella. Jäähdytä. Poista kanelitangot ja appelsiinikuorisuikaleet. Nauti puuron, jogurtin tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki!
Kiisseliä tehdessäsi lisää perunajauhon määrä 4–5 ruokalusikalliseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!