Ainekset
1 luomuappelsiini
1 l vettä
2 kanelitankoa
1 ps (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 ½–3 rkl perunajauhoja
Ohjeet
Pese appelsiini ja leikkaa kuorimaveitsellä pari nauhaa keltaisesta kuoriosasta. Halkaise appelsiini ja purista puolikkaista mehut. Pane appelsiinikuorisuikaleet, mehu, vesi, kanelitangot, sekahedelmät, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 15–30 minuuttia. Nosta sekahedelmät tarjoilukulhoon reikäkauhalla. Kaada liemi mittaan, lisää vettä sen verran että saat litran lientä ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot pieneen kylmävesitilkkaan ja valuta seos kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutamia kertoja. Kaada saostunut liemi hedelmien päälle, ripottele pinnalle sokeria ja peitä kulho kelmulla tai kannella. Jäähdytä. Poista kanelitangot ja appelsiinikuorisuikaleet. Nauti puuron, jogurtin tai kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Kiisseliä tehdessäsi lisää perunajauhon määrä 4–5 ruokalusikalliseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?