Savulohikakku

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

10 annosta

45 minuuttia + vetäytyminen

Arviot (89 kpl)

Ainekset

9–12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
6–9 viipaletta tummaa vuokaleipää

Kostutus
n. 3 dl kasvis- tai kalalientä (vettä + ½ kasvis- tai kalaliemikuutio)

Täyte 1
200 g yrttituorejuustoa
200 g savustettua lohta
1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ruohosipulia maun mukaan
limepippuria myllystä

Täyte 2
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g katkarapuja
pala punaista paprikaa
tilliä maun mukaan

Pinnalle
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g majoneesia tai tuorejuustoa
100–200 g savustettua lohta tai katkarapuja
pala kurkkua
herneenversoja
muutama ananaskirsikka

Reunoille
ituja

Ohjeet

Leikkaa leivistä reunat ja lado leivinpaperin päälle työlaudalle kolme tai neljä viipaletta vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.

Valmista täytteet.

Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon savulohi. Tarkista, ettei joukkoon mene ruotoja. Lisää muscovadosokeri, hienonnettua ruohosipulia ja limepippuria. Tarkista maku.

Sekoita toisessa kulhossa smetana tai ranskankerma, katkaravut, pala punaista paprikaa kuutioina ja hienonnettua tilliä. Tarkista maku.

Lado täytteet ja leivät kerroksittain siten, että kostutat ensin leipäkerrokset. Jätä päälle vaalea leipäkerros. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siisti reunat ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita smetana tai ranskankerma ja majoneesi tai tuorejuusto keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele hienonnetulla savulohella tai katkaravuilla, pieneksi kuutioidulla kurkulla ja herneenversoilla sekä ananaskirsikoilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Voit valmistaa lihakakun samaan tapaan, mutta korvaa savustettu lohi vaikkapa palvikinkulla.

Käytä koristelussa mielikuvitustasi!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.