Ainekset
9–12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
6–9 viipaletta tummaa vuokaleipää
Kostutus
n. 3 dl kasvis- tai kalalientä (vettä + ½ kasvis- tai kalaliemikuutio)
Täyte 1
200 g yrttituorejuustoa
200 g savustettua lohta
1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ruohosipulia maun mukaan
limepippuria myllystä
Täyte 2
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g katkarapuja
pala punaista paprikaa
tilliä maun mukaan
Pinnalle
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g majoneesia tai tuorejuustoa
100–200 g savustettua lohta tai katkarapuja
pala kurkkua
herneenversoja
muutama ananaskirsikka
Reunoille
ituja
Ohjeet
Leikkaa leivistä reunat ja lado leivinpaperin päälle työlaudalle kolme tai neljä viipaletta vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
Valmista täytteet.
Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon savulohi. Tarkista, ettei joukkoon mene ruotoja. Lisää muscovadosokeri, hienonnettua ruohosipulia ja limepippuria. Tarkista maku.
Sekoita toisessa kulhossa smetana tai ranskankerma, katkaravut, pala punaista paprikaa kuutioina ja hienonnettua tilliä. Tarkista maku.
Lado täytteet ja leivät kerroksittain siten, että kostutat ensin leipäkerrokset. Jätä päälle vaalea leipäkerros. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siisti reunat ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sekoita smetana tai ranskankerma ja majoneesi tai tuorejuusto keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele hienonnetulla savulohella tai katkaravuilla, pieneksi kuutioidulla kurkulla ja herneenversoilla sekä ananaskirsikoilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki!
Voit valmistaa lihakakun samaan tapaan, mutta korvaa savustettu lohi vaikkapa palvikinkulla.
Käytä koristelussa mielikuvitustasi!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?