Ainekset
9–12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
6–9 viipaletta tummaa vuokaleipää
Kostutus
n. 3 dl kasvis- tai kalalientä (vettä + ½ kasvis- tai kalaliemikuutio)
Täyte 1
200 g yrttituorejuustoa
200 g savustettua lohta
1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ruohosipulia maun mukaan
limepippuria myllystä
Täyte 2
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g katkarapuja
pala punaista paprikaa
tilliä maun mukaan
Pinnalle
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g majoneesia tai tuorejuustoa
100–200 g savustettua lohta tai katkarapuja
pala kurkkua
herneenversoja
muutama ananaskirsikka
Reunoille
ituja
Ohjeet
Leikkaa leivistä reunat ja lado leivinpaperin päälle työlaudalle kolme tai neljä viipaletta vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
Valmista täytteet.
Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon savulohi. Tarkista, ettei joukkoon mene ruotoja. Lisää muscovadosokeri, hienonnettua ruohosipulia ja limepippuria. Tarkista maku.
Sekoita toisessa kulhossa smetana tai ranskankerma, katkaravut, pala punaista paprikaa kuutioina ja hienonnettua tilliä. Tarkista maku.
Lado täytteet ja leivät kerroksittain siten, että kostutat ensin leipäkerrokset. Jätä päälle vaalea leipäkerros. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siisti reunat ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sekoita smetana tai ranskankerma ja majoneesi tai tuorejuusto keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele hienonnetulla savulohella tai katkaravuilla, pieneksi kuutioidulla kurkulla ja herneenversoilla sekä ananaskirsikoilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki!
Voit valmistaa lihakakun samaan tapaan, mutta korvaa savustettu lohi vaikkapa palvikinkulla.
Käytä koristelussa mielikuvitustasi!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!