Savulohikakku

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

10 annosta

45 minuuttia + vetäytyminen

Arviot (90 kpl)

Ainekset

9–12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
6–9 viipaletta tummaa vuokaleipää

Kostutus
n. 3 dl kasvis- tai kalalientä (vettä + ½ kasvis- tai kalaliemikuutio)

Täyte 1
200 g yrttituorejuustoa
200 g savustettua lohta
1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ruohosipulia maun mukaan
limepippuria myllystä

Täyte 2
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g katkarapuja
pala punaista paprikaa
tilliä maun mukaan

Pinnalle
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g majoneesia tai tuorejuustoa
100–200 g savustettua lohta tai katkarapuja
pala kurkkua
herneenversoja
muutama ananaskirsikka

Reunoille
ituja

Ohjeet

Leikkaa leivistä reunat ja lado leivinpaperin päälle työlaudalle kolme tai neljä viipaletta vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.

Valmista täytteet.

Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon savulohi. Tarkista, ettei joukkoon mene ruotoja. Lisää muscovadosokeri, hienonnettua ruohosipulia ja limepippuria. Tarkista maku.

Sekoita toisessa kulhossa smetana tai ranskankerma, katkaravut, pala punaista paprikaa kuutioina ja hienonnettua tilliä. Tarkista maku.

Lado täytteet ja leivät kerroksittain siten, että kostutat ensin leipäkerrokset. Jätä päälle vaalea leipäkerros. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siisti reunat ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita smetana tai ranskankerma ja majoneesi tai tuorejuusto keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele hienonnetulla savulohella tai katkaravuilla, pieneksi kuutioidulla kurkulla ja herneenversoilla sekä ananaskirsikoilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Voit valmistaa lihakakun samaan tapaan, mutta korvaa savustettu lohi vaikkapa palvikinkulla.

Käytä koristelussa mielikuvitustasi!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!