Sämpylät täysjyvävehnäjauhoista - Dansukker

Sämpylät

10–15 kpl 1 tunti 15 minuuttia
Milloin viimeksi leivoit sämpylöitä? Uunituoreiden sämpylöiden tuoksua on mahdoton vastustaa.
Sämpylät
Arvioi: (98kpl)

Ainekset

  • 2½ dl maitoa tai vettä
  • 15 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl pomeranssinkuorta TAI
  • ½ rkl fenkolia tai kuminaa
  • 2 dl grahamjauhoja
  • n. 3 ½ dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • munaa, maitoa tai vettä

Koristeluun

  • perunajauhoja tai siemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, leipäsiirappi, öljy ja mauste. Lisää vehnä- ja grahamjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa parikymmentä minuuttia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja leivo se tangoksi. Jaa tanko 10–15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi tai muotoile pieniksi leiviksi. Laita sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille, peitä leivinliinalla ja anna kohota.

Ripottele sämpylöiden pinnalle perunajauhoja tai voitele sämpylät ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.

Vinkki!
Kokeile graham- ja vehnäjauhojen sijaan täysjyvävehnäjauhoja (n. 5 dl).
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;