Sämpylät

Milloin viimeksi leivoit sämpylöitä? Juuri uunista otettuja, tuoksuvia sämpylöitä on vaikea vastustaa.

10–15 kpl

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (109 kpl)

Ainekset

2½ dl maitoa tai vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
½ dl öljyä
½ tl pomeranssinkuorta TAI
½ rkl fenkolia tai kuminaa
2 dl grahamjauhoja
n. 3 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
munaa, maitoa tai vettä
Koristeluun
perunajauhoja tai siemeniä

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, leipäsiirappi, öljy ja mauste. Lisää vehnä- ja grahamjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa parikymmentä minuuttia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja leivo se tangoksi. Jaa tanko 10–15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi tai muotoile pieniksi leiviksi. Laita sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille, peitä leivinliinalla ja anna kohota.

Ripottele sämpylöiden pinnalle perunajauhoja tai voitele sämpylät ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.

Vinkki!
Kokeile graham- ja vehnäjauhojen sijaan täysjyvävehnäjauhoja (n. 5 dl).
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.