Salted caramel pie – suolakinuskipiirakka

Testaa heti – tämä suolakinuskipiirakka ei jätä kinuskin ystävää kylmäksi. Pehmeän kermaisessa tuorejuustotäytteessä on sitruunan vivahde ja suolakiteet rapisevat ihanasti pinnalla. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla, niin voit nostaa sen jäähtymisen jälkeen tarjolle myös kakkuna kakkulautasen päälle.

12 henkilölle

5 tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g suolatikkuja
150 g voita

Täyte
1 1/2 dl Dansukker Luomusokeria
2 rkl perunajauhoja
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
3 munaa

Kinuskikuorrute
2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa TAI
sormisuolaa (pinnalle)

Koristelu
suolatikkuja

Ohjeet

Murskaa suolatikut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä murskan kanssa. Painele seos piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, kerma, kuoriraaste ja sitruunamehu vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi munat.

Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita piirakan päälle ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi noin puolivälissä paistoaikaa, niin pinta säilyy vaaleana. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos on paksumpaa (kinuskin lämpötila 110-astetta).

Lisää hieno suola (tai ripottele sormisuolaa jäähtyneen kinuskin pinnalle). Kaada kinuski täytteen päälle ja tasoita nopeasti. Anna jäähtyä.

Tarjoile kylmänä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ennen tarjolle asettamista. Koristele suolatikuilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.