Salted caramel pie – suolakinuskipiirakka

Testaa heti – tämä suolakinuskipiirakka ei jätä kinuskin ystävää kylmäksi. Pehmeän kermaisessa tuorejuustotäytteessä on sitruunan vivahde ja suolakiteet rapisevat ihanasti pinnalla. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla, niin voit nostaa sen jäähtymisen jälkeen tarjolle myös kakkuna kakkulautasen päälle.

12 henkilölle

PT1H

5 tuntia

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g suolatikkuja
150 g voita

Täyte
1 1/2 dl Dansukker Luomusokeria
2 rkl perunajauhoja
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
3 munaa

Kinuskikuorrute
2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa TAI
sormisuolaa (pinnalle)

Koristelu
suolatikkuja

Ohjeet

Murskaa suolatikut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä murskan kanssa. Painele seos piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, kerma, kuoriraaste ja sitruunamehu vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi munat.

Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita piirakan päälle ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi noin puolivälissä paistoaikaa, niin pinta säilyy vaaleana. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos on paksumpaa (kinuskin lämpötila 110-astetta).

Lisää hieno suola (tai ripottele sormisuolaa jäähtyneen kinuskin pinnalle). Kaada kinuski täytteen päälle ja tasoita nopeasti. Anna jäähtyä.

Tarjoile kylmänä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ennen tarjolle asettamista. Koristele suolatikuilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.