Salted caramel pie – suolakinuskipiirakka
Testaa heti – tämä suolakinuskipiirakka ei jätä kinuskin ystävää kylmäksi. Pehmeän kermaisessa tuorejuustotäytteessä on sitruunan vivahde ja suolakiteet rapisevat ihanasti pinnalla. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla, niin voit nostaa sen jäähtymisen jälkeen tarjolle myös kakkuna kakkulautasen päälle.
Ainekset
Pohja
200 g suolatikkuja
150 g voita
Täyte
1 1/2 dl Dansukker Luomusokeria
2 rkl perunajauhoja
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
3 munaa
Kinuskikuorrute
2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa TAI
sormisuolaa (pinnalle)
Koristelu
suolatikkuja
Ohjeet
Murskaa suolatikut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä murskan kanssa. Painele seos piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, kerma, kuoriraaste ja sitruunamehu vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi munat.
Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita piirakan päälle ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi noin puolivälissä paistoaikaa, niin pinta säilyy vaaleana. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos on paksumpaa (kinuskin lämpötila 110-astetta).
Lisää hieno suola (tai ripottele sormisuolaa jäähtyneen kinuskin pinnalle). Kaada kinuski täytteen päälle ja tasoita nopeasti. Anna jäähtyä.
Tarjoile kylmänä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ennen tarjolle asettamista. Koristele suolatikuilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?