Ainekset
6 kananmunan valkuaista
1 ½ tl etikkaa
4 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
Pinnalle
150 g turkinpippurirakeita
1 dl vettä
Ohjeet
1. Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia, ne vaahtoutuvat parhaiten. Erottele valkuaisista keltuaiset. Valkuaisten joukkoon ei saa lirahtaa pisaraakaan keltuaista, sillä se estää vaahtoutumisen. Kaada puolet sokerimäärästä ja etikka valkuaisten joukkoon. Sekoita perunajauhot toiseen puoleen sokerimäärästä.
2. Vaahdota valkuaisia, sokeria ja etikkaa. Lisää joukkoon vähitellen sokeri-perunajauhoseos harvan siivilän läpi ja vaahdota ainekset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun kulhon voi kääntää ympäri, eikä vaahto liikahda.
3. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja seulo pellille perunajauhoja, jotta marengit irtoavat helpommin. Nostele kahdella lusikalla haluamasi kokoisia kokkareita pellille. Paista 100 asteessa kuiviksi, noin 2 tuntia, suuria pidempäänkin.
4. Pinnalle voi valuttaa turkinpippureista ja vedestä keitettyä siirappia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!