Salmiakkimarengit

Marenkien pinnalle valutetaan turkinpippurimakeisista keitettyä siirappia.

koosta riippuen 8–50 kpl

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 kananmunan valkuaista
1 ½ tl etikkaa
4 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja

Pinnalle
150 g turkinpippurirakeita
1 dl vettä

Ohjeet

1. Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia, ne vaahtoutuvat parhaiten. Erottele valkuaisista keltuaiset. Valkuaisten joukkoon ei saa lirahtaa pisaraakaan keltuaista, sillä se estää vaahtoutumisen. Kaada puolet sokerimäärästä ja etikka valkuaisten joukkoon. Sekoita perunajauhot toiseen puoleen sokerimäärästä.

2. Vaahdota valkuaisia, sokeria ja etikkaa. Lisää joukkoon vähitellen sokeri-perunajauhoseos harvan siivilän läpi ja vaahdota ainekset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun kulhon voi kääntää ympäri, eikä vaahto liikahda.

3. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja seulo pellille perunajauhoja, jotta marengit irtoavat helpommin. Nostele kahdella lusikalla haluamasi kokoisia kokkareita pellille. Paista 100 asteessa kuiviksi, noin 2 tuntia, suuria pidempäänkin.

4. Pinnalle voi valuttaa turkinpippureista ja vedestä keitettyä siirappia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!