Sahrami-valkosuklaapullat

24 kpl 1½ tuntia
Sahraminkeltaisissa pullissa on valkosuklaatäyte. Tarjoa pullat vastaleivottuina!
Sahrami-valkosuklaapullat
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 3 ½ dl maitoa
  • 1 tl kardemummaa
  • 50 g hiivaa
  • 0,5 g sahramia
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 muna
  • 150 g sulatettua voita
  • 10 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 200 g rouhittua valkosuklaata
  • ¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 200 g pehmeää voita

Pinnalle

  • 1 muna
  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Lämmitä maito ja kardemumma kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna liueta. Lisää sahrami, sokeri, siirappi, suola, muna ja sulatettu voi. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile rullaksi. Kaulitse rullat levyiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä kaulittujen levyjen pinnalle. Kääri rullalle ja leikkaa 3–4 cm leveiksi viipaleiksi ja laita palat pullavuokiin.  Anna kohota 20–30 minuuttia.

Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa pullat mielellään uunituoreina.

Reseptin on laatinut

Dansukker