Sadonkorjuupiirakka

Käytä kasviksia vaihdellen ja saat aina hieman erilaisen mutta herkullisen piiraan.

8 annosta

1 tunti

Arviot (81 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte
2–3 dl kantarelleja
1 sipuli
1/3 pientä kesäkurpitsaa
100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
½ pieni paprika
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta
2 ½ dl ruokakermaa tai kuohukermaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Ohjeet

Sekoita hieman pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe ja lopuksi kylmä vesi. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele se leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Putsaa kantarellit ja paloittele niitä tarvittaessa. Hienonna sipuli ja kesäkurpitsa. Puolita tomaatit ja paloittele paprika. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja lisää kasvikset pannulle yhdessä sokerin kanssa. Kääntele hetki, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Levitä ne esipaistetun piiraspohjan päälle.

Sekoita munat, juustoraaste ja kerma keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Kaada seos piirastäytteiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.

Vinkki!
Tuplaa pohjan ja täytteiden ainekset ja valmista piiras uunipannulle. Näin saat tarjottavaa isommallekin joukolle.

Käytä sesonkien kasviksia vaihdellen ja saat aina herkullisen ja hieman erilaisen piiraan. Pohjataikinaan voit piilottaa myös hienonnettuja yrttejä tai pinaattia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.