Sadonkorjuupiirakka

Käytä kasviksia vaihdellen ja saat aina hieman erilaisen mutta herkullisen piiraan.

8 annosta

1 tunti

Arviot (87 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte
2–3 dl kantarelleja
1 sipuli
1/3 pientä kesäkurpitsaa
100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
½ pieni paprika
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta
2 ½ dl ruokakermaa tai kuohukermaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Ohjeet

Sekoita hieman pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe ja lopuksi kylmä vesi. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele se leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Putsaa kantarellit ja paloittele niitä tarvittaessa. Hienonna sipuli ja kesäkurpitsa. Puolita tomaatit ja paloittele paprika. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja lisää kasvikset pannulle yhdessä sokerin kanssa. Kääntele hetki, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Levitä ne esipaistetun piiraspohjan päälle.

Sekoita munat, juustoraaste ja kerma keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Kaada seos piirastäytteiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.

Vinkki!
Tuplaa pohjan ja täytteiden ainekset ja valmista piiras uunipannulle. Näin saat tarjottavaa isommallekin joukolle.

Käytä sesonkien kasviksia vaihdellen ja saat aina herkullisen ja hieman erilaisen piiraan. Pohjataikinaan voit piilottaa myös hienonnettuja yrttejä tai pinaattia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.