Runeberginkakku (pyöreä)

Tämä helppo ja herkullinen kakku muistuttaa jättiläiskokoista runebergintorttua ja maistuu yhtä hyvälle.

10–12 palaa

45 minuuttia

Arviot (137 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelirouhetta tai mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl mantelilikööriä + 1/2 dl vettä TAI 1 dl omenamehua
n. 10 tippaa karvasmanteliaromia

Vuokaan

margariinia tai voita ja korppujauhoja

Pinnalle

150 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
n. 2 rkl vettä 

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja likööri, sekä vesi. Mausta varovasti karvasmanteliaromilla ja maista taikinaa.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä tarjoiluvadille.

Pursota tai levitä hillo kakun keskelle isoksi ympyräksi. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyrän reunalle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.