Runebergin muffinit

Runebergin muffinit valmistuvat näppärästi kahvipöydän herkuksi. Helppoa ja nopeaa!

10–12 kpl

25 minuuttia

Arviot (446 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama tippa karvasmanteliaromia
Pinnalle
100 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
tilkka sitruunamehua

Ohjeet

Sulata rasva. Sekoita joukkoon fariinisokeri, muna, vehnäjauhot, korppujauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele taikina tasaiseksi ja mausta karvasmanteliaromilla varovasti annostellen. Sekoita taikina ja maista välillä.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Jäähdytä. Irrota muffinit vuoista ja käännä ylösalaisin. Laita ne tarjoiluvadille tai puhtaisiin muffinivuokiin.

Pursota pinnalle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Mikäli seos jää löysäksi, lisää tomusokeria. Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota hillon ympärille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?