Runebergin muffinit

Runebergin muffinit valmistuvat näppärästi kahvipöydän herkuksi. Helppoa ja nopeaa!

10–12 kpl

PT25M

25 minuuttia

Arviot (575 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama tippa karvasmanteliaromia
Pinnalle
100 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
tilkka sitruunamehua

Ohjeet

Sulata rasva. Sekoita joukkoon fariinisokeri, muna, vehnäjauhot, korppujauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele taikina tasaiseksi ja mausta karvasmanteliaromilla varovasti annostellen. Sekoita taikina ja maista välillä.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Jäähdytä. Irrota muffinit vuoista ja käännä ylösalaisin. Laita ne tarjoiluvadille tai puhtaisiin muffinivuokiin.

Pursota pinnalle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Mikäli seos jää löysäksi, lisää tomusokeria. Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota hillon ympärille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?