Ainekset
Pohja
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl Dansukker Leipäsiirappia
Täyte
150 g katkarapuja
½ ruukkua ruohosipulia
50 g fetajuustoa
½ paprika suikaleina tai kuutioina
limepippuria myllystä
2 munaa
2 dl kermaa
150 g juustoraastetta
Ohjeet
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan muut pohjan ainekset. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.
Ripottele pinnalle sulaneet ja valutetut katkaravut, ruohosipuli ja paloiteltu tai murustettu fetajuusto sekä paprika. Rouhi pinnalle limepippuria myllystä.
Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään ja kaada ainesten päälle vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja kauniin värinen.
Vinkki!
Täytteitä voit vaihdella omien mieltymysten mukaan: kokeile esim. kinkkua, lohta tai kasviksia. Tutki kaappejasi ja täytä piiras rohkeasti omaan makuun sopivaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?