Rukiinen katkarapupiiras

Tämän katkarapupiirakan täytteitä voit myös vaihdella omien mieltymysten mukaan.

noin 8 annosta

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja

100 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl Dansukker Leipäsiirappia

Täyte

150 g katkarapuja
½ ruukkua ruohosipulia
50 g fetajuustoa
½ paprika suikaleina tai kuutioina
limepippuria myllystä
2 munaa
2 dl kermaa
150 g juustoraastetta

Ohjeet

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan muut pohjan ainekset. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

Ripottele pinnalle sulaneet ja valutetut katkaravut, ruohosipuli ja paloiteltu tai murustettu fetajuusto sekä paprika. Rouhi pinnalle limepippuria myllystä.

Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään ja kaada ainesten päälle vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja kauniin värinen.

Vinkki!
Täytteitä voit vaihdella omien mieltymysten mukaan: kokeile esim. kinkkua, lohta tai kasviksia. Tutki kaappejasi ja täytä piiras rohkeasti omaan makuun sopivaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!