Ainekset
100 g margariinia
3/4 dl maitoa
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl luomusitruunan- tai appelsiinin kuoriraastetta, 1 ½ dl marjoja tai 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Sokerimassa koristeluun
vettä
1 liivatelehti
4 rkl kylmää vettä
30 g kookosrasvaa
1 1/4 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
14 dl Dansukker Tomusokeria
elintarvikeväriä
Ohjeet
Sulata margariini kattilassa ja lisää maito. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa. Sekoita joukkoon myös sitruskuoriraaste, marjat tai kaakaojauhe. Annostele taikina leivinpellille asetettuihin muffinivuokiin tai muffinipellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Sokerimassa
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kiehauta 4 ruokalusikallista vettä kasarissa. Lisää vedestä puristettu liivatelehti joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kookosrasva ja anna sen sulaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja kaada päälle jäähtynyt neste ja siirappi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon halutessasi elintarvikeväriä. Säilytä kuorrutetta paksussa muovipussissa ilmatiiviissä astiassa, jotta se ei kuivu.
Kaulitse sokerimassa ohuehkoksi levyksi ja painele muoteilla kuvioita muffinien pinnalle.
Kultatähti
Kultapaperia
Hammastikku
Lataa malli tästä
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.