Riisi-mantelivanukasta ja marjahyytelöä

8 annosta 30 minuuttia
Herkullinen kermainen ja marjainen joulujälkiruoka riisipuurosta isommallekin seurueelle.
Riisi-mantelivanukasta ja marjahyytelöä
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 1 kg riisipuuroa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 50 g mantelirouhetta (voidaan jättää pois)
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Hyytelö

  • 1/2 kg tuoreita tai pakastemarjoja
  • 2 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 5 dl laimennettua mehua, samanmakuista kuin marjat

Sekoita hyytelösokeri Multi ja puuro kattilassa ja kiehauta. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja mantelirouhe. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita puuron joukkoon.

Kaada puuro tarjoilukulhoon. Anna jäähtyä. Levitä marjat puuron päälle.

Kiehauta mehu ja hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Kaada mehu marjojen päälle.

Säilytä riisi-mantelivanukasta jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Reseptin on laatinut

Dansukker