Reilusti hyvä kääretorttu - daimkääretorttu- Dansukker

Reilusti hyvä kääretorttu

30 minuuttia
Ruokokidesokeriripottelu antaa rapsakan pinnan tuorejuusto-daimtäytteiselle kääretortulle.
Reilusti hyvä kääretorttu
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Ripotteluun

  • Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte

  • 100 g rapeita suklaamakeisia (esim. Daim-rakeet)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vatkaa munat ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 200º:ssa 7–10 minuuttia. Levitä leivinpaperi työpöydälle, ripottele päälle tasainen kerros ruokokidesokeria ja kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Irrota paistoleivinpaperi.

Rouhi suklaamakeiset veitsellä. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi, sekoita suklaarouhe joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle kevein vedoin. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Jäähdytä ennen viipalointia.

Vinkki!
Voit halutessasi koristella kääretortun tomusokeri-vesikuorrutuksella: sekoita 1 dl Dansukker Tomusokeria ja n. ½–1 rkl vettä sileäksi kuorrutteeksi. Tee lusikan avulla kuorrutteesta esim. raitoja kääretortun pinnalle.

Vinkki!
Pyöreän kääretortun salaisuus: Levitä sokeroitavan leivinpaperin alle keittiöpyyhe. Ripottele tasainen kerros ruokokidesokeria leivinpaperille ja jatka työohjeen mukaan. Kun olet rullannut kääretortun leivinpaperin avulla, kääri pyyhe tiiviisti tortun ympärille. Se auttaa säilyttämään tortun pyöreän muodon.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;