Reilun rapeat banaanikääröt

Helppo jälkiruoka: lehtitaikinan sisään kääritään Reilun kaupan banaania. Tarjoa lämpimien kääröjen kanssa vaniljajäätelöä ja siirappia.

10 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (18 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g lehtitaikinalevyjä
2 ½ pientä Reilun kaupan banaania

Voiteluun
1 kananmuna

Lisäksi
vaniljajäätelöä
Dansukker siirappeja

Ohjeet

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa levyt kahteen osaan.

Puolita banaanit ja puolita vielä puolitetut banaanit pituussuunnassa. Jaa banaanit lehtitaikinalevyille ja käännä ne rulliksi. Jätä saumakohdat alle. Voitele rullat kananmunalla.

Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä ja siirappia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?