Red Velvet Cake

Yhdysvalloista kotoisin oleva The Red Velvet Cake (”punainen samettikakku”) on mehevä ja kostea kakku, joka yllättää maullaan.

2 ½ tuntia

Arviot (262 kpl)

Ainekset

3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl juoksevaa margariinia
2 ½ dl kermaviiliä
2–3 rkl punaista elintarvikeväriä

Kuorrutus
400 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
4 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun
suklaakonvehteja

Ohjeet

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen etikan, margariinin ja kermaviilin kanssa.

2. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (läpimitta 22–24 cm). Paista uunin keskiosassa 175˚C:ssa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

3. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan. Kumoa kakku ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

4. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään. Jaa kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen. Pane alin kerros tarjoiluvadille, levitä täytettä päälle. Jatka samaan malliin seuraavien kerrosten kanssa. Sivele loppukuorrute kakun päälle ja laidoille. Koristele suklaakonvehdeilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.