Rapeat mustikkapalat

Herkulliset rapeat leivonnaiset, joihin voi käyttää tuoreita tai pakastemustikoita tai muita marjoja.

12–16 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (82 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl maitoa
125 g voita
3–4 dl mustikoita tai muita marjoja
1 rkl sitruunamehua
(1 ½ rkl perunajauhoja)

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot, kaneli, 1 dl sokeria, vaniljasokeri ja maito isossa kulhossa. Lisää voi ja sekoita murumaiseksi.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen (15x25 cm) uunivuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Sekoita marjat lopun sokerin ja sitruunamehun kanssa. Mikäli käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon vielä perunajauhot.

Levitä marjaseos pohjan päälle. Ripottele lopputaikina marjojen päälle ja paina kevyesti.

Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin kullanruskean värin. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?