Ainekset
6 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl maitoa
125 g voita
3–4 dl mustikoita tai muita marjoja
1 rkl sitruunamehua
(1 ½ rkl perunajauhoja)
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot, kaneli, 1 dl sokeria, vaniljasokeri ja maito isossa kulhossa. Lisää voi ja sekoita murumaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen (15x25 cm) uunivuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.
Sekoita marjat lopun sokerin ja sitruunamehun kanssa. Mikäli käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon vielä perunajauhot.
Levitä marjaseos pohjan päälle. Ripottele lopputaikina marjojen päälle ja paina kevyesti.
Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin kullanruskean värin. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?