Rapea pähkinätoffee

Tee itse herkullisen rapeaa toffeeta tummasta suklaasta ja saksanpähkinöistä. Anna lahjaksi jouluna tai ystävänpäivänä.

Noin puoli pellillistä

20 minuuttia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
200 g voita
2 rkl vettä
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
100 g tummaa suklaata

Ohjeet

Levitä leivinpaperi vuokaan tai pellille.

Sulata sokeri, glukoosisiirappi, voi ja vesi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua välillä sekoittaen noin 10–15 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa ja paksua, tai kunnes lämpötila on 140 °C.

Lisää pähkinät toffeeseokseen ja kaada leivinpaperille.

Anna jäähtyä. Sulata suklaa ja levitä toffeen päälle. Murra toffee paloiksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!