Ainekset
Pohjat
400 g hasselpähkinöitä
5 dl Dansukker Tomusokeria
6 munanvalkuaista
Suklaa-appelsiinitäyte
150 g suolatonta voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata (70 %)
1 luomuappelsiinin kuori
1 munankeltuainen
Koristeluun
1 luomuappelsiinin kuori
Ohjeet
Hienonna pähkinät. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita hienonnetut pähkinät ja tomusokeri keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahtoon. Piirrä leivinpaperille 3 ympyrää (halkaisija noin 20 cm) ja levitä pähkinämarenki niiden päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Vaahdota voi, tomusokeri ja vaniljasokeri notkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita voi-sokerivaahtoon. Lisää raastettu appelsiininkuori ja keltuainen. Levitä täyte kakkupohjien päälle. Yhdistä kaikki pohjat kakuksi. Ripottele raastettua appelsiininkuorta kakun pinnalle. Säilytä kakku jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, että täyte ehtii hieman pehmetä.
Vinkki!
Herkullinen täyte sopii myös esimerkiksi cupcake-leivonnaisten kuorrutukseksi ja erilaisten kakkujen täytteeksi. Säilytä jääkaapissa.
Tarkista suklaan gluteenittomuus, jos tarjoat kakkua keliaakikolle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?