Rapea pähkinäkakku suklaa-appelsiinitäytteellä

Rapean pähkinämarengin välissä on herkullista suklaa-appelsiinitäytettä.

noin 12 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (35 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohjat
400 g hasselpähkinöitä
5 dl Dansukker Tomusokeria
6 munanvalkuaista
Suklaa-appelsiinitäyte
150 g suolatonta voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata (70 %)
1 luomuappelsiinin kuori
1 munankeltuainen
Koristeluun
1 luomuappelsiinin kuori

Ohjeet

Hienonna pähkinät. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita hienonnetut pähkinät ja tomusokeri keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahtoon. Piirrä leivinpaperille 3 ympyrää (halkaisija noin 20 cm) ja levitä pähkinämarenki niiden päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Vaahdota voi, tomusokeri ja vaniljasokeri notkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita voi-sokerivaahtoon. Lisää raastettu appelsiininkuori ja keltuainen. Levitä täyte kakkupohjien päälle. Yhdistä kaikki pohjat kakuksi. Ripottele raastettua appelsiininkuorta kakun pinnalle. Säilytä kakku jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, että täyte ehtii hieman pehmetä.

Vinkki!
Herkullinen täyte sopii myös esimerkiksi cupcake-leivonnaisten kuorrutukseksi ja erilaisten kakkujen täytteeksi. Säilytä jääkaapissa.

Tarkista suklaan gluteenittomuus, jos tarjoat kakkua keliaakikolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?