Ainekset
4–6 (600 g) keskikokoista omenaa
150 g vadelmia
2 tl kanelia
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa luomusiirappia
½ dl kuohukermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
Ohjeet
Kuori omenat, poista siemenkota ja viipaloi omenat. Laita ne piirakkavuokaan (26 cm) yhdessä vadelmien ja kanelin kanssa.
Sulata rasva kattilassa yhdessä sokerin, siirapin ja kerman kanssa. Nosta pois liedeltä ja lisää loput ainekset. Levitä seos omenalohkojen ja vadelmien päälle.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa piirakka kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.