Rapea Jalotofu Muscovadosiirappi-glaseerauksella

2-3:lle 30 minuuttia
Nauti herkullista parsaa Muscovadosiirapilla glaseeratun ja rapeaksi paistetun tofun kera.
Rapea Jalotofu Muscovadosiirappi-glaseerauksella
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

Glaseerauskastike

  • 2 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • ½ tl dijoninsinappia
  • ½ tl maissitärkkelystä

Lisäksi

  • 3–4 rkl öljyä paistamiseen
  • nippu parsaa
  • 6 kpl retiisiä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)
  • ½ dl ruohosipulia silputtuna
  • riisiä

Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon alla hetken.

Kaada kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan. Kuutio tofu.

Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese retiisit ja leikkaa siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3–5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5–7 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikkeesta (säästä loput annoksen viimeistelyyn) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla.

Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta. Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofun ja riisin päälle.