Rapea Jalotofu Muscovado-glaseerauksella

Nauti herkullista parsaa Muscovadosokerilla glaseeratun ja rapeaksi paistetun tofun kera.

2-3:lle

PT30M
PT0M
kasvisruoat

30 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
Glaseerauskastike
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
4 rkl soijakastiketta
1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 raastettu valkosipulinkynsi
1,5 rkl sitruunamehua
½ tl dijoninsinappia
½ tl maissitärkkelystä
Lisäksi
3–4 rkl öljyä paistamiseen
nippu parsaa
6 kpl retiisiä
2 rkl seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)
½ dl ruohosipulia silputtuna
riisiä

Ohjeet

Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon alla hetken.

Kaada kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan. Kuutioi tofu.

Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese retiisit ja leikkaa siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3–5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5–7 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikkeesta (säästä loput annoksen viimeistelyyn) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla.

Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta. Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofun ja riisin päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?