Raparperisima ruokokidesokerista

Ruokokidesokeri antaa makua kesäiseen simaan, jossa hyödynnetään puutarhan raparperit.

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (32 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 ½ l paloiteltua raparperia
1 sitruunan mehu
5 l vettä
4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
hiven tuoretta hiivaa

Ohjeet

Huuhdo ja paloittele raparperin varret. Kiehauta vesi. Lisää raparperit, sitruunamehu, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Anna jäähtyä.

Sekoita hiiva jäähtyneeseen mehutilkkaan ja lisää mehun joukkoon. Anna käydä seuraavaan päivään.

Siivilöi raparperit mehusta. Pane pulloihin muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Pullota sima ja säilytä kylmässä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?