Raparperipiirakka

Helposti uunipellillinen alkukesän raparperipiirakkaa maitokuorrutuksella.

uunipellillinen, noin 25 annospalaa

PT40M

45 minuuttia

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä tai kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
½ tl kanelia tai kardemummaa
1 dl maitoa tai kermaa
n. 5 dl raparperiviipaleita
n. ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
3 dl maitoa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää rypsiöljy, kaneli tai kardemumma ja maito. Sekoita käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja sokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Laita ainekset samaan aikaan kattilaan tai kasariin ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa. Levitä kiisseli piiraspohjan päälle nuolijalla. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.